Let op de voorwaarden bij de verschillende bonussen van bookmakers!

Bonussen

Op deze pagina hebben we veel informatie verzameld over bonussen die worden gehanteerd bij de verschillende bookmakers. De concurrentie wordt steeds groter tussen de bookies dus je ziet dat ze erg creatief en lucratief kunnen zijn op het gebied van bonussen. Het kan natuurlijk een hele goede reden zijn waarom je voor een bepaalde bookmaker zou kiezen als speler. Dat is voor ons de reden om meer informatie met jullie te delen over dit onderwerp. We geven uitleg wat je zoal kan tegen komen in de wereld van bookmakers en je bent bij Bookies Online aan het juiste adres voor tips. We geven per onderwerp aan wat je het beste kunt doen of nog beter waar je goed op moet letten.

We hebben uitgebreide informatie over free bets, welkomstbonus en promoties.

Free bet

Als eerste informatie over free bets bij een bookmaker. Je kunt in veel verschillende vormen dit tegen komen bij verschillende bookmakers. Een free bet en in Nederlands gezegd een gratis weddenschap is een weddenschap die beschikbaar wordt gesteld door een bookmaker voor een bepaald bedrag.  We geven ook tips weg hoe je kan handelen met free bets. Verder vindt je ook informatie waar je op moet letten. Kortom een pagina om de basis regels rondom free bets te leren.

Risk Free Bets

Risk Free Bets of risicovrije weddenschappen betekenen dat, ongeacht de uitkomst van je weddenschap, de inzet wordt terugbetaald en dus risicovrij is. In Engeland zie je dit heel veel terug bij de bookmakers. Je moet wel eerst storten en je eigen geld inzetten.

Matched Free Bets

Een voorbeeld van deze freebet zullen we beschrijven. Zet bijvoorbeeld €25 in op een bepaalde wedstrijd en ontvang een gratis weddenschap van €25. Hierbij maakt het niet uit of je de oorspronkelijke sportweddenschap wint of verliest.

No deposit free bets

Dit zijn gratis weddenschappen waarvoor geen storting nodig is. Deze krijgen minder actieve spelers. De bookmakers doen dit vaak op basis van goodwill

Reload Bonuses

Deze bonus komt vaak als onderdeel van een promotie. Wanneer je 100 euro stort krijg je bijvoorbeeld 50 euro free bets. Deze zijn vaak op de sites terug te vinden van de online bookmakers of je wordt geïnformeerd via email

Een free bet moet vaak handmatig worden toegevoegd aan je account. Lees dus de voorwaarden goed om te begrijpen wanneer en hoe je recht krijgt op een free bet. De meeste bookmakers hebben ook een live chat. Duik deze chat in als je vragen hebt en ze kunnen je goed op weg helpen.

Let op bij free bets

Er zijn vaak regels verbonden aan free bets. We zullen je alvast op de hoogte brengen van een aantal van de regels.

Vervaldatum

Veel gratis weddenschappen hebben een vervaldatum. Je moet dus ervoor zorgen dat je ze binnen de gestelde tijd gebruikt, anders worden ze uit je account verwijderd. Vaak is er een vervalperiode van 7 dagen, maar sommige duren slechts 24 uur. We zien eigenlijk zeer zelden dat free bets voor onbepaalde tijd geldig zijn. De expiry date van een free bet kun je doorgaans terugvinden in het bonus menu van je account.

Minimale odds

Bij veel free bets hebben we te maken met een minimale quotering/odd waar je bet op moeten plaatsen. Het leuke aan een free bet kan zijn om juist een hele hoge odd te zoeken. Het is risicoloos en leuk als je dan veel wint.

Free bets geen echt geld

Free bets moeten worden gebruikt zoals ze bedoeld zijn vanuit de bookmakers. Je kunt het niet inwisselen voor echt geld bij de organisaties. De klantenservice of de livechat gaat je hier niet verder in brengen.

 

Welkomstbonus

Als tweede soort bonus gaan we in op de welkomstbonus. De meest bekende welkomstbonus wordt gegeven in de vorm van een eerste stortingsbonus, door veel mensen ook wel registratiebonus of welkomstbonus genoemd. Je registreert je bij een bookmaker, al dan niet via een bonus code, en maakt een eerste storting. Vaak verdubbelt een bookmaker jouw storting tot een bepaald maximum bedrag. Vervolgens dien je je stortingsbedrag en/of bonusbedrag een x aantal keer in te zetten tegen een minimum quotering. Nadat je je bookmaker bonus geheel hebt vrijgespeeld is de bonus voor jou. De hoogte van het bonusbedrag en de bonus condities verschillen per bookmaker.

 

Risk Free Bet

Je zet je eigen geld in vanuit je bankroll, maar als je verliest krijg je dit gehele bedrag terug. In Engeland zie je dit vaak bij bookmakers. Je kunt zo risicoloos instappen voor de eerste keer.

 Bet €10 Get €30

Dit soort welkomstaanbiedingen geven je een aantal extra free bets nadat je eerste weddenschap is geplaatst of afgehandeld

 200% en 300% First Bet Bonus

Een gratis weddenschap die gelijk is aan twee of drie keer de hoogte van je eerste bet

 Dit is uiteraard een kleine greep uit de verschillende welkomstbonussen die je tegen kunt komen bij de bookmakers. Online bookmakers gebruiken welkomstbonussen natuurlijk als stimulans voor nieuwe klanten om een account te openen. De aangeboden bedragen variëren van bookies tot bookies, maar meestal zullen ze overeenkomen met het bedrag van je eerste storting of weddenschap. Als voorbeeld je stort 50 euro stort, krijg je daarbovenop een bonus van hetzelfde bedrag in dit geval nog eens 50 euro. Er is meestal ook een tijdslimiet waarbinnen je de bonus die je hebt ontvangen moet gebruiken vaak is dat 3 tot 14 dagen.

 Let op bij welkomstbonussen

Er zijn vaak regels verbonden aan welkomstbonussen. We zullen je alvast op de hoogte brengen van een aantal van de regels.

Vervaldatum

Veel welkomstbonussen hebben een vervaldatum. Je moet dus ervoor zorgen dat je ze binnen de gestelde tijd gebruikt, anders worden ze uit je account verwijderd. Vaak is er een vervalperiode van 7 dagen, maar sommige duren slechts 3 dagen. De bookmakers verwachten dat je de bonus dan een aantal keren hebt rondgespeeld. Je moet dus gelijk aan de bak.

Lees de voorwaarden

Welkomstbonussen staan vaak op een prominente plek op de website van de bookmakers en uitgelegd wat de bonus inhoudt. Er kan een aantal keren rondspelen van een bedrag tegenover staan en het inzetten van een minimale odd. Je kan daarom het beste deze voorwaarden dan ook doorlezen. Je strategie om vervolgens het meeste uit je welkomstbonus te halen is dan aan jou als speler.

Promoties

De markt voor sportweddenschappen groeit jaar in, jaar uit. Dat betekent dat de bookmakers het leuk moeten houden voor de spelers. De concurrentiestrijd om de speler is uiteraard aanwezig. Je kan dus stellen dat het een officiële wedstrijd is waar je graag als bookmaker wilt dat ze bij jou wedden. Promoties zijn er om te zorgen dat de spelers blijven en enthousiast blijven spelen bij de bookmaker. Bookmaker promoties zijn bijna nooit hetzelfde. Elke bookmaker heeft dan ook een beetje zijn eigen systeem om bookmaker promoties aan te bieden. Hieronder een klein overzicht van verschillende promoties.

Free bet promoties op een wedstrijd of competitie

Verschillende bookmakers bieden heel vaak free bets aan op specifieke wedstrijden. Soms gaat het om een risicoloze weddenschap, waarbij je op bepaalde odds bij een event een bet plaatst. Je krijgt dan gewoon een gratis weddenschap die je dan binnen een bepaalde tijd moet inzetten. Meestal staan hier ook voorwaarden bij, met af en toe ook een cap op de maximum winst. Zoals altijd lees je dus zeker de voorwaarden goed door.

Odds boosts of combi boost die je betere quoteringen geeft

Op sommige wedstrijden kan je ook hoge quoteringen oftewel odds ontvangen. Een hele hoop bookies bieden dit soort promoties aan. TOTO is tegenwoordig ook veel te vinden met een boost.  Je vindt bij Unibet weer veelal een 25% odd boost voor live wedstrijden.

Speciale promoties bij een groot evenement

Je kunt denken aan winnaar van een Champions League met een boost maar bijvoorbeeld ook een EK of WK die gebruikt wordt voor verschillende promoties. De laatste de we recent zagen was een happy hour concept bij Unibet met een betere quotering en/of hogere odds.