Bankroll management (heel belangrijk!)

Aankomend weekend gaan we weer voetballen in een aantal competities en de nationale en Europese Super Cups worden ook de komende tijd gespeeld of zijn gespeeld. Een goed moment om dus te kijken naar je tactiek voor aankomend seizoen. Iedereen wed namelijk op zijn eigen manier maar is er houvast om vast te houden. Vandaag nemen we een kijkje naar bankroll management om ervoor te zorgen dat je niet in de eerste week al door je geld heen bent. Want onthoud: speel met geld wat je kan missen, niet wat je wilt winnen.

Waarom bankroll management?

De reden waarom veel mensen spelen met bankroll management heeft te maken met dat laatste. Bij bankroll management zorg je ervoor dat je niet alles op één weddenschap neerzet maar net zoals een beleggers dat doen, je risico spreid. Dit doe je zodat, als je verlies maakt, je niet gelijk alles kwijt bent maar nog verder kan spelen. Iedereen kent namelijk mindere dagen en soms zit het ook gewoon even niet mee.

Met bankroll management beperk je dus het risico maar lever je ook wat mogelijke winst op. Echter moeten we realistisch zijn en kunnen we niet in een week rijk worden dus kijken we naar de best mogelijke optie voor de lange termijn en dat is bankroll management.

Hoe gaat het te werk?

Bankroll management kun jij zo invullen zoals jijzelf wilt, als de vorige punten maar in gedachten worden gehouden. Stel je hebt een bankroll van €100 en je wilt daar het komend seizoen mee spelen. We pakken een quotering van 1.80 erbij en je bent er vrij zeker van dat die valt en denkt dat daar value op valt te pakken. Mogelijk kun je er dan bijvoorbeeld €3 opzetten, dit lijkt een kleine hoeveelheid maar als dit 7 van de 10 keer goed gaat is dit een mooie winst van €7,80. Dat lijkt ineens een stuk meer. Natuurlijk kan het zijn dat je soms pech heb en een team 5 keer de paal of de lat raakt maar niet weet te scoren, dit kan één van die drie keren zijn dat het fout gaat. Maar omdat je met een relatief kleine inzet speelt is je geld niet op na 2/3 pogingen.

Als je deze principes blijft volgen zul je merken dat je op de lange termijn er goed voor staat. Echter kennen ook wij maanden dat het minder gaat, met de lange termijn kijken we dus echt over een heel seizoen. Bij Bookies Online spelen we al jaren zo en dit doen we met succes en proberen we met jullie te delen. De aangeraden inzet staat ook altijd bij de gedeelde weddenschappen. Dit doen wij bij Bookies online met procenten maar je kunt je bankroll natuurlijk indelen zoals jij dat zelf wilt.

Units of procenten?

Er zijn mensen die hun bankroll opdelen in procenten en bij zo’n zekere weddenschap als net dus bijvoorbeeld 3% inzetten en bij een weddenschap met een quotering van 5.00 op 1% of zelfs 0,5% zitten. Dit is voor iedereen anders, zoals ik zei spelen wij bij Bookies Online vooral met procenten maar er zijn genoeg spelers die liever met zogenoemde ‘units’ spelen. Zeker als je een erg grote bankroll hebt is dit eens handig om te proberen. Units werken eigenlijk hetzelfde als procenten maar is het voor sommigen overzichtelijker. Als we weer onze bankroll van €100 erbij pakken kun je deze opdelen bijvoorbeeld 200 units. Eén unit is dan 100/200= €0,50. Speel je dan dezelfde weddenschap als voorheen kun je hier dus ook €3 voor spelen maar komt dit dan neer op 6 units. Het fijne aan deze methode is dat je makkelijker je resultaten kan zien omdat je weet wat één unit is en je niet te veel met decimalen te maken hebt.

Bankroll management tactieken

Het laatste om nog even naar te kijken is hoe je aankomend seizoen met je bankroll te werk gaat. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen wat je bankroll wordt. Dit is voor iedereen anders maar onthoud te spelen met een inzet die jij leuk vindt, niet je vrienden. Je hebt een startbedrag bepaalt, dan de volgende vraag: gaat je inzet mee met je bankroll of houd je die hetzelfde? Stel we staan na een maand €10,- in het groen met onze bankroll, verhogen we dat de inzet van 1% naar dus €110/100= €1,10 of houden we dit op onze oude inzet? Stel je bepaalt met je bankroll mee te gaan dan moet je ook bepalen of je dit vasthoud als je een maand verlies maakt. We kunnen namelijk ook €10 verlies maken die eerste maand, verlagen we dan onze inzet naar €90/100= €0,90 of houden we dit zoals het was? Het belangrijkste is in ieder geval dat je de principes in gedachten houd. Stel je hebt een mindere maand, ga niet de inzet verhogen om het terug te verdienen. Als je een goede tactiek hebt en je pakt de juiste weddenschappen eruit, vertrouw dan op de lange termijn. Veel van jullie zullen vast ook wat beleggen dus vergelijk het daarmee, je zet niet €500 op Tesla als je weet dat ze geen bitcoin meer aannemen, doe dat wel als je denkt dat elektrische auto’s de toekomst zijn en je weet dat de nieuwste Tesla revolutionair zal zijn.

Veel geluk aankomend seizoen en blijf ons volgen op Telegram en andere sociale media ->  https://t.me/Bookies_Online. Ook aankomend seizoen voorzien we jullie weer van de mooiste tips en worden er iedere week weer blogs gepost met voetbal, tennis, darts en formule 1. Wij zijn klaar voor volgend seizoen!

Data Dan out

Pssst

Op zoek naar een kickstart voor je bankroll?! Dan zijn de welkomstbonussen en promoties interessant bij de bookmakers. Onze vrienden van Circus pakken dan ook uit! De maand augustus staat in het teken van de start van de competities. Serie A, La Liga, Eredivisie en Premier League het is er straks weer allemaal. Stort 100 euro en ontvang 100 euro aan freebets  klik hier! Je ontvangt het  in de vorm van 10x 10 euro freebet. Vrij te spelen met bets van 20 euro zoals het principe van de welkombonus. Nieuwe speler? Registreer en ga voor de 250 euro freebets via deze link en deze bovenstaande promotie in totaal dus 350 euro dat is niet verkeerd. Laat het seizoen maar beginnen!