GP Australië Melbourne 2022

Joohee joohoo, dit weekend gaan we weer naar down under! Het land van kangaroos, didgeridoos en natuurlijk de GP van Melbourne! De GP van Australië is vanwege corona helaas voor het laatst gereden in 2019, maar iedereen staat te popelen om dit heerlijke circuit weer te mogen verwelkomen op de kalender. Deze GP is er één voor de vroege vogels, want de GP start al om 7 uur Nederlandse Tijd! De GP van Melbourne was in de afgelopen 10 jaar de GP met gemiddeld de minste inhaalacties buiten het rechte stuk om, zelfs Monaco had er meer! (al scheelde dat niet zo veel). Het circuit is nu wel aangepast zodat inhalen makkelijker wordt, zo zijn er nu vier DRS zones en ook zijn er 4 bochten verbreed! Uit de trainingen zien we dat Ferrari hier heel snel is in de bochten en dat Red Bull heel snel is op de rechte stukken. De simulaties van de ‘’qualifiyng pace’’ van Red Bull en Ferrari liggen maar een paar duizendsten uit elkaar. Spanning en sensatie dus!

 

Race Info

Circuitnaam : Albert Park street circuit

Baanlengte : 5.303 km (15 bochten)

Race afstand : 58 rondes (307.574 km)

Baan record : 1:24.125 – M Schumacher (2004)

Resultaat 2019 editie : 1st Valterri Bottas, 2nd Lewis Hamilton, 3th Max Verstappen

Programma :

3e vrije training                 9 April 05:00-06:00 uur

Kwalificatie                        9 April 08:00-09:00 uur

Race                                    10 April 07:00 uur

 

Tips :

 

Kwalificatie H2H Hamilton > Russel @1.67 @BetCity

In de edities van de Melbourne GP van 2014 tot 2019 was er maar 1 man de baas op de zaterdag in Melbourne. Lewis Hamilton pakte pole op al die edities! Men kan gerust stellen dat dit een circuit is waar Lewis zich thuis voelt. Ondanks zijn teleurstellende kwalificatie van 2 weken geleden denken wij dat hij zich gaat herpakken. Na een tegenslag komt Lewis altijd sterker terug. En waar nou beter dan op één van zijn favoriete circuits! Ook kan Russel nog niet echt imponeren in de Mercedes. Een odd van 1.67 voor de meervoudig wereldkampioen lijkt dan ook iets te hoog!

 

Onder 17.5 auto’s gekwalificeerd @1.55 @Bet365

We zagen in de GP’s van Saudi Arabië en Bahrein dat de auto’s van dit jaar nog niet heel betrouwbaar zijn, we zagen Verstappen, Perez, Alonso en Ricciardo al uitvallen met motorpech. Daar komt nog is bij dat De GP van Melbourne de laatste 10! edities minimaal 3 uitvallers ziet. Dit samen met de onbetrouwbaarheid van de auto’s en de nieuwe layout waar de coureurs aan moeten wennen maakt een odd van 1.55 interessant!

 

Max verstappen special : Verstappen, Leclerc en Sainz finishen in de top 6  (Race) @1.70 @Toto

We horen je al denken, was dit niet de tip van vorige week? Jazeker , en wat een odd weer! Van Ferrari en Red Bull  wordt ook in Australië weer verwacht dat ze niet bij te benen zijn. De afgelopen 2 races hebben we gezien dat ze in de begin van de race makkelijk weg rijden, hierdoor blijven ze uit de problemen! We verwachten een leuke strijd tussen Ferrari en Red Bull dit weekend, maar hopen dat die niet zo hevig is dat ze elkaar eraf tikken! Never change a winning team zullen we maar zeggen hè?

 

Max verstappen special : Verstappen, Leclerc en Sainz finishen in de top 3 (Race) @2.75 @Toto

We gaan weer naar deze 3 mannen, dit lijken de coureurs die samen met Perez gaan strijden om de podiumplekken. Ik verwacht dat de baan een klein beetje in het voordeel is van de Ferrari bolides. Waar Verstappen en Leclerc bijna zekerheidjes voor het podium zijn is Sainz een degelijke coureur die niet veel fouten maakt. Hij haalde dit seizoen het podium 2x op rij! Perez is minder goed op dit circuit en is zelfs nog nooit hoger geeindigt dan p7! Hier liggen dus kansen voor Sainz om zijn 3de podium op rij te pakken en daar staat een mooie odd op! Iets meer risico met deze bet, maar dat mag ook wel na die groene race van vorige week!

 

H2H Kwalificatie Leclerc > Sainz (1.44) + Gasly > Tsunoda (1.25) @1.80 @BetCity

Beide coureurs lieten in de eerste 2 races zien dat ze sneller kunnen rijden dan hun teamgenoot.  Leclerc lijkt ontketend in de nieuwe bolide van Ferrari en Sainz lijkt dit niet bij te kunnen houden. Bij Alpha Tauri lijken de verhoudingen precies hetzelfde als vorig jaar. Vorig jaar wist Gasly in 21 van de 22 races zich voor zijn teamgenoot te kwalificeren. Een mooie odd voor iets wat normaalgesproken geen probleem hoort te zijn.

( Voor in je Combo!) Race Leclerc > Sainz @1.42 @BetCity

Het is je vast niet ontgaan de Monegask een hele goede opening van het seizoen rijdt. In zowel Saudi Arabië als in Bahrein wist hij zijn teamgenoot ver achter zich te houden. Zijn talent komt geweldig naar voren in deze Ferrari wagen, en daar gaan wij in mee. In deze vorm moet hij makkelijk zijn teamgenoot kunnen verslaan. Dan helpt ook nog mee dat Leclerc de leider is in het klassement. Dat wil Ferrari graag zo houden! Ideaal voor in je combo!

 

Gelijk door naar BET365 klik hier!

*Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

 

We spelen bij meerdere bookmakers omdat we verschillende wedopties willen hebben bij de race. Verder letten we op de hoogte van de odd en pakken we hoogste wanneer we kunnen kiezen. De  odds in deze blog zijn van BetCity en Bet365. Mocht je nog geen account hebben bij BetCity dan kan je klikken op deze link –> BetCity.

Heeft dit je inspiratie gegeven en wil je op de hoogte blijven? We hebben InstagramTwitter, Facebook en Telegram waar we voor meer sportweddenschappen zorgen en er een ware community staat van 5000+ volgers.