Wedtips weekend speelronde 21 en 22 mei

De reguliere competitie zit er bij ons in Nederland op, Heracles gaat de nacompetitie in en AZ, FC Utrecht, Vitesse en SC heerenveen strijden om een ticket voor de Conference League. Ook in België en Duitsland zijn ze aan het uitmaken wie er Europa ingaan en wie er degraderen/promoveren, de reguliere competitie zit er daar ook op. Genoeg landen waar dit niet het geval is daarentegen, onder andere in Spanje gaan we de laatste speelronde in en ook de in de Premier League vindt zondag het slotstuk klaar. Er zijn nog genoeg interessante wedstrijden om te bekijken dus ook dit weekend neem ik jullie weer mee voor wat mooie wedtips, let’s go!

Het weekend aan met Daan

Voorspelling SC Freiburg – RB Leipzig

De Bundesliga zit erop, alleen nog play-offs om promotie/degradatie maar de Europese tickets zijn bekend. Er valt nog één ticket te halen echter, die is te behalen via de DFB Pokal. De finale staat voor zaterdag gepland en daarin neemt niet Bayern München of Borrussia Dortmund het op maar zijn het SC Freiburg en RB Leipzig die uit mogen maken wie de beker in de prijzenkast mag zetten. De finale wordt om 20 uur gespeeld in het Olympiastadion met Leipzig als favoriet. Leipzig is het seizoen geëindigd op een 4e laats met 58 punten. Ze wisten in 34 competitiewedstrijden 72 keer het net te vinden en moesten maar 37 keer vissen. SC Freiburg is als 6e geëindigd met 55 punten, zij wisten in 34 competitieduels 58 keer te scoren en kregen er 46 tegen. Als we die cijfers bekijken dan snappen we dus wel dar Leipzig de favoriet is bij de bookies. Wij gaan echter niet voor winst zaterdag, wij hopen vooral op een vermakelijke finale. Beide teams hebben in de reguliere competitie makkelijk regelmatig het net weten te vinden en hoewel Leipzig er echt veel heeft gescoord zat Freiburg er de laatste wedstrijden ook lekker in. Frieburg heeft de laatste 8 competitiewedstrijden het net weten te vinden, in totaal scoorde ze die 8 wedstrijden maar liefs 18 keer. In de beker scoren beide teams ook makkelijk, beide teams wisten namelijk in hun 5 wedstrijden richting deze finale allebei 13 keer te scoren. Daarnaast zagen allebei de teams in de halve finale beide teams scoren.

Wedtip: beide teams scoren – Bet365 @1.75: Wij gaan dus voor een finale waar beide teams het net weten te vinden. Onderling staat het wel aardig, in 2/3 van hun onderlinge duels weten beide teams te scoren. De odd staat voor de statistieken mooi, in Duitsland krijgen ze nooit genoeg van goals!

Voorspelling Clermont – Lyon

Speelronde 38 in Frankrijk zaterdag. Om 21 uur wordt er afgetrapt voor de ontknoping in de Ligue 1. Er zijn nog een paar plekken waar om wordt gestreden maar voor de meeste teams valt er niet zo veel meer te halen. Twee van die teams spelen dan tegen elkaar. Clermont Foot is blij dat ze niet meer hoeven te strijden, met 36 punten na 37 speelrondes in de promovendus van vorig jaar al veilig. Bij Lyon hadden ze onder Bosz misschien wel wat meer verwacht, Bosz staat met zijn Lyon op de 8e plaats en kan hooguit nog 7e worden, maar voor nu staan teams als Racing Lens, Strassbourg en Stade Rennes boven de zevenvoudig kampioen. Toch ziet Bosz wel verbetering in zijn team, van de laatste 6 wedstrijden won hij er 4, hij versloeg onder andere Marseille met 0-3 en Montpellier (5-2) en Bordeaux (6-1) kregen een pak slaag. Clermont Foot is wat wisselvallig, de ene keer pakken ze punten tegen ploegen uit het rechterrijtje en de andere keer winnen ze onder andere van Marseille, Nice en Rennes. Daarentegen hebben ze ook reeksen gehad dat ze weinig punten pakten, ook tegen mindere ploegen.

Wedtip: Lyon wint – Bet365 @1.80: Wij spelen in op die wisselvalligheid en gaan voor de verbetering bij Lyon. Daarbij denken wij ook dat Clermont wat losjes zal spelen omdat ze al veilig zijn en wij kennen Bosz, die wil de laatste wedstrijd nog het beste voetbal zien van zijn ploeg.

Heeft dit je inspiratie gegeven en wil je op de hoogte blijven? We hebben InstagramTwitter, Facebook en Telegram waar we voor meer sportweddenschappen zorgen en er een ware community staat van 5000+ volgers.

Voorspelling Brentford – Leeds

Zondag is de ontknoping in de Premier League, we bekijken 2 duels die om 18 uur lokale tijd worden afgetrapt (17:00 Nederlandse tijd). De maand mei is in de Premier League gemiddeld de maand met de meeste doelpunten, daar boorduren we op voort. De eerste wedstrijd die we bekijken is namelijk die van Brentford tegen Leeds. Leeds komt op bezoek bij Brentford om zich veilig te spleen maar is vanwege het dramatische doelsaldo afhankelijk van Burnley dat thuis speelt tegen Newcastle. Het doelsaldo van Leeds is zo dramatisch omdat ze in 37 speelrondes maar liefs 78 doelpunten tegen kregen, zelf wisten ze wel 40 keer te scoren maar dat maakt de tegentreffers bij lange na niet goed. Mede-promovendus Brentford staat na 37 speelrondes op een 11e plaats en heeft een heel mooi seizoen erop zitten. In 37 wedstrijden wisten ze 46 punten te verzamelen, dat deden ze door 47 keer te scoren, wel kregen ze 54 doelpunten tegen. Opvallend is echter dat sinds Erikson meespeelt de ploeg het geweldig doet in de cijfers. Van de laatste 11 Premier League wedstrijden heeft Erikson er 10 kunnen meespelen, in die 10 wedstrijden scoorde Brentford 19 doelpunten en wisten ze maar liefs 7 keer minimaal 2 doelpunten te maken.

Wedtip: Brentford over 1.5 goals – Betcity @2.00: Erikson heeft invloed op de ploeg, het is de motor in het elftal voorin. Brentford scoort dus vaak 2 doelpunten of meer per duels en Leeds krijgt er genoeg tegen en vaak zat meerdere. Er staat een mooie verdubbelaar voor 2 doelpunten aan de kant van Brentford en net zoals het laatste onderlinge duel mag het dan ook nog 2-2 worden.

Voorspelling Manchester City – Aston Villa

Het tweede duel wat we bekijken bij de ontknoping van de Premier League zondag is er eentje met gevolgen. Manchester City krijgt bezoek van het Aston Villa van oud Liverpool legende Steven Gerrard. Manchester City moet winnen voor de titel, al zou Steven Gerrard daar graag een stokje voor steken. Als Manchester City niet weet te winnen en Liverpool wel wint tegen Wolves is de titel voor Klopp en consorten. Het doelsaldo maakt realistisch gezien niet meer uit, de enige manier hoe Liverpool kampioen kan worden met een gelijkspel is als Villa met minimaal 6 doelpunten verschil weet te winnen bij Manchester City. Hoewel we dat niet zien gebeuren zien we wel kansen voor een goal voor de ploeg van nog een oude Liverpool bekende, namelijk Philippe Coutinho. Aston Villa heeft de vorm er namelijk wel inzitten, de laatste 5 wedstrijden wisten ze te scoren, 2 keer wonnen ze, 2 keer speelden ze gelijk en alleen tegen Liverpool verloren ze. Ook onderling wist Aston Villa 4 van de laatste 5 onderlinge duels te scoren, in elk van die 5 duels wist Manchester City ook te scoren. Manchester City achten we met zulke belangen in staat om te scoren, echter kregen ze de laatste twee wedstrijden 3 goals om de oren. Tegen West Ham zag het er helemaal niet best uit maar wisten ze de schade te beperken, de wedstrijd ervoor wist Wolves nog te scoren. Ze moeten het bij City ook nog steeds doen zonder Dias, Stones en Walker dus ook daar liggen kansen voor Villa.

Wedtip: beide teams scoren– Bet365 @2.10: Steven Gerrard zou graag Liverpool een titel willen aanbieden dus hij zou deze kans met beide handen vastpakken. Achterin bij City ziet het er de laatste weken niet solide meer uit en Villa behaald goede resultaten dus beide teams scoren is hier te hoog om te laten liggen.

Wij zoeken de beste odds uit tussen Betcity en Bet365, odds vergelijken is namelijk belangrijk. Mocht je nog geen account hebben bij één van deze bookmakers dan kun je dat hier doen: 24+jaar 50 freebet BetCity / of 24+jaar 100 euro wedkrediet Bet365

Extra: goals treble

We hebben het al gezegd, mei is de maand van de doelpunten. De ontknopingen in alle competities brengen spannende duels waar het resultaat geen moment van de wedstrijd vastligt. Vandaar een mooie treble met 3 keer minimaal 3 doelpunten dit weekend voor ruim 3 keer je inzet. Wedstrijden in Italië en België op zaterdag en natuurlijk afmaken op zondag in Engeland. Het zijn 3 bets uit onze database dus trust the stats.

Lazio tegen Verona in Italië, Lazio ziet gemiddeld 3.5 doelpunten per wedstrijd, bij Verona ligt dit gemiddelde op 3.2 doelpunten per wedstrijd. Ze scoren makkelijk met 74 goals voor Lazio en 62 voor Verona na 37 speelrondes, maar ook aan de andere kant van het veld zien ze veel doelpunten, Lazio kreeg er 55 tegen, Verona moest 56 keer vissen. 3 doelpunten bij het laatste Serie A duel van dit seizoen tussen 2 teams die bijna de meeste doelpunten zien in de hele competitie.

Van Italië naar België, van de reguliere competitie naar de play-offs. KV Mechelen en KRC Genk spelen tegen elkaar, echter is al duidelijk dat niet Genk maar Gent de Conference League ingaat. Toch is dit een mooie duel voor doelpunten, Genk zag in de 5 play-off duels namelijk maar liefs 18 doelpunten, Mechelen zag er 16 in hun 5 duels. Beide teams zagen 3 van hun laatste 4 wedstrijden deze bet groen kleuren en ook onderling was het 3 van de laatste 4 keer raak. Alle 4 de onderlinge duels was beide teams scoren ook raak, echter zien we voor de wedstrijd zaterdag over 2.5 er iets beter voorstaan als één van de twee teams al op het strand zit met een aantal spelers.

We maken de goals treble af met de Premier League, ook daar zoals gezegd de ontknoping in vooral de titelstrijd en een beetje onderin. Het duels wat we bekijken echter gaat nergens meer over, Leicester City heeft een teleurstellend seizoen achter de rug en mag het in de laatste wedstrijd opnemen tegen Southampton dat ook betere tijden heeft gekend. Zeker de tweede seizoenshelft is een drama bij Southampton. Leuk voor ons echter, dat betekent dat er kansen liggen voor goals en een open wedstrijd. Leicester zag in 37 speelrondes zowel 58 doelpunten voor als tegen, Southampton scoorde 42 keer en kreeg er zelfs 63 tegen. Hopelijk maken de twee teams er in de maand mei nog een spektakel van en kunnen we een mooie treble opschrijven om het weekend mee af te sluiten.