Het belang van odds vergelijken

Heel wat mensen plaatsen hun sportweddenschap bij slechts één bookmaker. Hierdoor verliezen ze een belangrijk voordeel om winstgevend te zijn op lange termijn. Het is namelijk cruciaal om telkens aan de hoogst beschikbare odds in te zetten. Je kan het vergelijken met het tanken van je wagen. Als je tankt, doe je dat namelijk het liefst aan de beste prijzen. Waarom zou je dat principe dan niet doortrekken naar sportweddenschappen? In dit artikel bespreken we drie redenen die het belang van odds vergelijken aantonen.

 

  1. Hoger rendement

Op basis van berekeningen door OddsBeater bleek dat zelfs kleine verschillen in de odds kunnen zorgen voor relatief grote verschillen in je rendement. Zo bleek dat inzetten bij de bookmaker met de hoogste odds zorgde voor een verschil van €18,56 na drie sportweddenschappen op een startbedrag van €25. Het verschil in odds was nochtans amper 0,03, 0,04 en 0,05. Hoe klein het verschil dus ook mag lijken, laat je niet verrassen. Je moet dus misschien wel kritischer naar de odds kijken bij jouw bookmaker dan naar de mensen die je op Tinder naar links swipet.

 

  1. Niet tijdrovend

 Heel vaak komt ‘gebrek aan tijd’ naar voren bij spelers die geen odds vergelijken. Echter is het tegendeel waar. Er zijn voldoende websites waar je heel vlot odds kunt vergelijken tussen verschillende bookmakers. In deze Youtube-video geeft professioneel sportgokker Betmanbegins je drie vergelijkingssites die ervoor zorgen dat jij in een mum van tijd alle bookmakers met elkaar vergeleken hebt. Wist je trouwens dat OddsBeater binnenkort met een platform komt waar je als Nederlander de lokale bookmakers zult kunnen vergelijken? Iets om in de gaten te houden dus!

 

  1. Zelfde uitkomst

Wanneer je odds vergelijkt, vergelijk je tussen dezelfde wedmarkten bij verschillende bookmakers. Ongeacht de odds van de bookmakers, zal de uitkomst van je sportweddenschap telkens dezelfde zijn. Wanneer je dus wedt op een overwinning van ploeg A, zal je telkens jouw sportweddenschap winnen als ploeg A wint. De bookmaker waar je jouw sportweddenschap plaatst heeft uiteraard nooit invloed op het resultaat van jouw weddenschap.

Het enige waar je moet voor opletten zijn verschillen in specifieke regels tussen bookmakers. Zo zal de ene bookmaker een sportweddenschap op een doelpuntenmaker voiden als de speler niet start. In dat geval is jouw sportweddenschap dus ongeldig en krijg je je inzet terug, ook als die speler zou scoren na een invalbeurt. Toch zijn er ook heel wat bookmakers waar die wedtip zal blijven gelden als de speler invalt. In het geval dat jouw speler dan niet scoort, verlies je je weddenschap. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels bij bookmakers, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Nu je deze drie redenen hebt gelezen, kan je er niet meer omheen dat het cruciaal is om odds te vergelijken tussen verschillende bookmakers. Bij wedden op voetbal, maar ook bij wedden op sport in het algemeen, is het noodzakelijk om odds te vergelijken. Wanneer je odds niet vergelijkt, maak je het jezelf wel heel moeilijk om winstgevend te zijn op lange termijn.

Als er één team is waar odds vergelijken heilig is, dan is het wel bij de Tippers van Betmanbegins. Elke wedtip zal steeds getipt worden bij de bookmaker met de hoogst speelbare odds. Wil je geen enkele van die wedtips missen? Volg dan snel de Facebook groep of het Telegram kanaal van Betmanbegins.