Voorbeschouwing kwartfinales World Matchplay 2022

De World Matchplay is over de helft! We zijn begonnen met 32 spelers, waarvan er nu nog 8 over zijn in de kwartfinales! De deelnemende Nederlanders (Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode) zitten nog altijd in het toernooi! Wie o wie zien zondagavond met de Phil Taylor Trophy omhoog?

Het programma van de resterende dagen ziet er als volgt uit:

Donderdagavond 21 juli (Kwartfinales, First to 16 legs)
21:10 – Peter Wright vs Dimitri van den Bergh
22:30 – Michael van Gerwen vs Nathan Aspinall

Vrijdagavond 22 juli (Kwartfinales, First to 16 legs)
21:10 – Dirk van Duijvenbode vs Danny Noppert
22:30 – Gerwyn Price vs Jose de Sousa

Zaterdagavond 23 juli (Halve finales, First to 17 legs)
21:10 – Wright/Van den Bergh vs Van Gerwen/Aspinall
22:30 – Van Duijvenbode/Noppert vs Price/De Sousa

Zondagavond 24 juli
22:00 – Finale (First to 18 legs)

Hieronder voor elke kwartfinale een interessante wedtip:

Peter Wright meer dan 8,5 180’ers – BetCity @ 1.49
De kwartfinales beginnen meteen met een kraker, de herhaling van de finale van vorig jaar; Peter Wright tegen Dimitri van den Bergh. Wright blijkt weer in prima vorm te zijn door bij zijn eerste twee partijen prima gemiddeldes neer te zetten en veel 180’ers te gooien. Tijdens een 10-4 overwinning op Madars Razma gooide Wright 7 maximale scores, terwijl tegen Krzysztof Ratajski hij tien 180’ers gooide. Het format wordt nu ook uitgebreid naar first to 16 legs, waardoor de kans dat de Schot 9 keer 180 gaat gooien erg groot is. Deze weddenschap is redelijk safe, je zou ook kunnen gaan voor meer dan 9,5 180’ers voor een odd rond de 1.80-1.95.

Meer dan 26,5 legs bij Van Gerwen vs Aspinall – BetCity @ 1.37
In de tweede kwartfinale treffen Michael van Gerwen en Nathan Aspinall elkaar, dezelfde kwartfinale als vorig jaar op de World Matchplay toen de Nederlander met 16-9 won. Dit jaar verwachten we een spannendere wedstrijd, dit komt ook omdat de Nederlander nog niet 100% fit is na zijn polsoperatie. Aspinall liet daarnaast al een aantal mooie dingen zien door Luke Humphries (10-5) en James Wade (11-9) te verslaan. Minimaal 27 legs zien wij wel gebeuren donderdagavond. Dit betekent dat één van beide spelers minimaal met 16-11 moet winnen.

Danny Noppert meer dan 7,5 180’ers – BetCity @ 1,42
Vrijdagavond wordt gestart met de Nederlandse clash tussen Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert. Beide heren lieten tot nu toe prima vorm zien. Zo won Noppert van Brendan Dolan (10-6) en Daryl Gurney (11-4), terwijl Van Duijvenbode te sterk was voor Ryan Searle (10-8) en Michael Smith (11-7). Als we dan kijken naar 180’ers liet Van Duijvenbode het in zijn eerste twee partijen toch wat afweten op de maximale scores voor de weddenschappen. Daarom gaan we in deze partij voor meer dan 7,5 180’ers voor de Fries. ‘The Freeze’ gooide in zijn eerste twee rondes een totaal van twaalf 180’ers (7 tegen Dolan in 16 legs, 5 tegen Gurney in 15 legs). Acht maximale scores moet er zeker in zitten, vooral omdat het format langer wordt en het wel eens een spannende wedstrijd kan worden.

Gerwyn Price matchwinnaar & hoogste checkout – BetCity @2.23
De kwartfinales worden afgesloten met Gerwyn Price tegen Jose de Sousa. Beide spelers waren vooraf dit toernooi zeker niet de favorieten om hun kwart te winnen. Beide heren zaten niet in hun beste vorm, maar laten dit toernooi zien waarom ze als nummer 2 en 7 geplaatst zijn. Price won in twee moeilijke wedstrijden van Martin Schindler (10-8) en Dave Chisnall (11-8), De Sousa versloeg Gabriel Clemens (10-6) en Rob Cross (11-8). Hoe langer de wedstrijden duurde, hoe beter Price werd. Dit verwachten we in de kwartfinales ook. De Sousa zal sterk beginnen, maar vervolgens zal Price eroverheen gaan en de halve finales gaan bereiken. Dit zal de Welshmen gaan doen met een paar hoge finishes, wat hij ook al deed in zijn voorgaande wedstrijden (106,161,164). We gaan bij deze partij voor dat ‘The Iceman’ de wedstrijd wint en de hoogste finish gooit.

Gelijk door naar BET365 klik hier!

*Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

We spelen bij meerdere bookmakers omdat we verschillende wedopties willen hebben bij darts. Verder letten we op de hoogte van de odd en pakken we hoogste wanneer we kunnen kiezen. Wij zoeken de beste odds uit tussen voornamelijk Betcity en Bet365, odds vergelijken is namelijk belangrijk. Mocht je nog geen account hebben bij één van deze bookmakers dan kun je dat hier doen: 24+jaar 50 freebet BetCity / of 24+jaar 100 euro wedkrediet Bet365.

Heeft dit je inspiratie gegeven en wil je op de hoogte blijven? We hebben InstagramTwitter, Facebook en Telegram waar we voor meer sportweddenschappen zorgen en er een ware community staat van 5000+ volgers.

Bookies Online wenst je veel plezier bij het kijken van de eindfase van de World Matchplay en tot bij een volgende blog!