Voorbeschouwing The Masters 2022

Een nieuwe dartseizoen staat weer voor de deur. Dit weekend staat met The Masters het eerste TV-toernooi op het programma. Geen rankingtoernooi, maar wel een toernooi wat belangrijk kan zijn voor de toernooien die komen gaan. Wie zijn er meteen scherp bij en voor wie moet er nog een tandje bij?

The Masters bestond de afgelopen jaren altijd uit de top 16 van de wereld. Vorig jaar is het format veranderd naar de top 24 van de wereld. Jonny Clayton was op dat moment een speler buiten de top 16 en won verrassend genoeg The Masters door Mervyn King met 11-8 in de finale te verslaan. Clayton kwalificeerde zich vervolgens voor de Premier League, die hij later in het jaar ook op zijn naam schreef.

Door het succes van vorig jaar, heeft de PDC besloten om dit jaar weer 24 spelers uit te nodigen. De top 8 van de wereld slaat de eerste ronde over en hoeven pas zaterdag te beginnen in de tweede ronde. Vrijdagavond wordt de eerste ronde afgewerkt met spelers van de top 9-24 van de wereld. De winnaars van de eerste ronde treffen zaterdag een speler uit de top 8 in de tweede ronde. In de eerste ronde wordt er een first to 6 legs gespeeld, in de tweede ronde en kwartfinales een first to 10 legs en de halve finales en de finale worden gespeeld met een first to 11 legs als format. Het bracket ziet er als volgt uit:

Gerwyn Price (1) vs Ryan Searle/Mervyn King
Jonny Clayton (8) vs Dimitri Van den Bergh/Ian White
James Wade (4) vs Dave Chisnall/Stephen Bunting
Michael Smith (5) vs Krzysztof Ratajski/Gabriel Clemens
Peter Wright (2) vs Dirk van Duijvenbode/Simon Whitlock
Jose de Sousa (7) vs Rob Cross/Brendan Dolan
Michael van Gerwen (3) vs Devon Petersen/Luke Humphries
Gary Anderson (6) vs Joe Cullen/Daryl Gurney

Zoals te zien is doen er twee Nederlanders mee aan The Masters, Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode. Normaal gesproken zou ook Danny Noppert deelnemen aan het toernooi, maar hij heeft zich teruggetrokken omdat hij in de aankomende dagen vader kan worden. Simon Whitlock, de nummer 25 van de wereld, is zijn waardige vervanger. Hij neemt het op tegen Van Duijvenbode. Whitlock kende een slecht WK, hij verloor meteen in zijn eerste wedstrijd van Martijn Kleermaker met 3-1 in sets. Dirk van Duijvenbode had wel succes in Londen, hij bereikte de laatste 16. Alle spelers hebben een korte pauze gehad na het WK, dus het is maar de vraag wie er in de beste vorm steekt. De winnaar treft de wereldkampioen Peter Wright, dat is andere koek natuurlijk. Met welke pijlen zal hij dit keer aan de oche verschijnen? Of het nou Van Duijvenbode wordt of Whitlock, ‘Snakebite’ zal vanwege zijn status van beide mannen kunnen en moeten winnen.

Van Gerwen zal gebrand zijn om na zijn positieve coronatest op het WK een goed resultaat neer te zetten op The Masters. Over het algemeen ligt dit toernooi de Nederlander wel, hij won het toernooi al vijf keer eerder. Zaterdagavond zal hij eerst voorbij Devon Petersen of Luke Humphries moeten. Devon Petersen is de vervanger van Nathan Aspinall die oorspronkelijk zou spelen. Aspinall heeft zich teruggetrokken, omdat hij nog steeds kampt met een peesblessure. Petersen verkeert al lange tijd niet meer in zijn topvorm, en we verwachten ook niet dat dat dit weekend verandert. Luke Humphries speelde een sterk WK en verloor in de kwartfinales van Gary Anderson met goed spel over het gehele toernooi. Humphries is onze ogen dan ook de grote favoriet in deze wedstrijd, als we alleen al naar de vorm van beide mannen kijken. Van Gerwen en Humphries troffen elkaar vorig jaar ook al eens in de halve finale van de UK Open, toen wist Humphries met een gemiddelde van 107 met 11-5 te winnen. Of de Engelsman dat dit keer weer kan, is maar de vraag. ‘Mighty Mike’ zal gebrand zijn om zo ver mogelijk te komen in dit toernooi en misschien wel te winnen.

Een andere interessante partij in de eerste twee rondes is Jonny Clayton tegen Dimitri van den Bergh, als de Belg in de eerste ronde weet te winnen van Ian White. Kan Van den Bergh terug slaan na zijn domper op het WK, waar hij in zijn eerste partij verloor van Florian Hempel? Potentiële partijen in de tweede ronde als James Wade-Dave Chisnall, Jose de Sousa-Rob Cross en Gary Anderson-Joe Cullen zijn ook zeker partijen om je agenda voor vrij te houden.

Eerste ronde bets:
Speciaal voor deze allereerste dartblog van het nieuwe seizoen een aantal bets voor de eerste ronde om rekening mee te houden.

Dave Chisnall meer dan 2,5 180’s – Betcity @ 1.56
Dave Chisnall staat al bekend om het gooien van de vele 180’ers per wedstrijd. Afgelopen jaar gooide hij er 344, wat ongeveer drie maximale scores is per wedstrijd. Stephen Bunting is de tegenstander en zal scherp aan de wedstrijd beginnen vermoeden we. We verwachten minimaal 9 legs, drie 180’ers moeten wel worden gegooid door ‘Chizzy’.

Dimitri van den Bergh matchwinnaar & meeste 180’ers – Betcity @ 2.12
Dimitri van den Bergh is één van de spelers die de meeste 180’ers gooit op de tour. Als we in detail moeten treden, vorig jaar was hij de nummer 5 van alle spelers met in totaal 440 maximale scores. Dat is gemiddeld vier 180’ers per wedstrijd. Als we dit vergelijken met Ian White is dat ruim minder met ongeveer twee per wedstrijd. Qua niveau en vorm is de Belg de afgelopen jaren stukken beter dan de Engelsman, vooral als we kijken naar de resultaten op het podium. Deze weddenschap met een leuke verdubbelaar als odd moet prima te doen zijn.

Dirk van Duijvenbode meer dan 2,5 180’s – Betcity @ 1.57
Ook Dirk van Duijvenbode is een speler die het moet hebben van zijn scorend vermogen. Zo gooide hij het afgelopen WK in drie wedstrijden 21 keer 180. In het jaar 2021 produceerde ‘Aubergenius’ 407 maximale scores, gemiddeld 3/4 per wedstrijd. Drie 180’ers moet wel lukken denken wij, zeker als de Australiër ook tegenstand kan gaan bieden.

Luke Humphries meer dan 2,5 180’s – Betcity @ 1.94
Luke Humphries, ook een 180’ers beest. Dit was vooral te zien op het afgelopen WK, toen hij er gemiddeld 9 per wedstrijd gooide. Over het gehele jaar gooide ‘Cool Hand Luke’ 322 180’ers, dat is 2/3 per wedstrijd. gespeeld. Drie 180’ers voor Humphries moet nipt te doen zijn, al zal ‘The African Warrior’ wel wat legs moeten pakken om deze bet te slagen.

Outright bets:

Winnaar Kwart 1: Jonny Clayton – Betcity @ 3.00
Winnaar Kwart 2: Michael Smith –
Betcity @ 2.10
Winnaar Kwart 3: Rob Cross –
Betcity @ 5.50
Winnaar Kwart 4: Michael van Gerwen –
Betcity @ 1.91

Claim de BetCity bonus!

 

We geven graag inspiratie op het gebied van sportweddenschappen. Het is onze passie en we vinden het belangrijk om iedereen van interessante informatie te voorzien. Lees meer en verder op onze website. Wil je op de hoogte blijven dan vindt je ons zeker terug op de social mediakanalen.

Volg ons via Instagram of Twitter en de hele dag door op onze Telegram kanaal waar we sportweddenschappen delen en er een ware community staat: https://t.me/Bookies_Online.

Veel plezier bij The Masters en we mogen weer genieten van darts, tot volgende editie weer 😉!