Voorbeschouwing The Masters kwartfinales

The Masters begon vrijdagavond met 24 spelers, nu zijn er nog 8 over op de finaledag in Milton Keynes. Wie zien we vanavond met de trofee in handen?

Het programma voor de kwartfinales ziet er vanmiddag als volgt uit:

14:00 – Michael Smith vs Dave Chisnall
15:00 – Gerwyn Price vs Jonny Clayton
16:00 – Simon Whitlock vs Jose de Sousa
17:00 – Michael van Gerwen vs Joe Cullen

Hieronder een korte voorbeschouwing met een interessante wedtip per wedstrijd.

Michael Smith vs Dave Chisnall

Beide heren kennen een geweldig toernooi tot zover. Michael Smith had weinig moeite met Krzysztof Ratajski in de tweede ronde, met een gemiddelde van 105 werd er met 10-6 gewonnen. Dave Chisnall begon het toernooi met een 6-0 overwinning op Stephen Bunting en dat werd gevolgd met een klinkende zege op James Wade. Wade werd met 10-4 aan de kant gezet, inclusief een gemiddelde van 100! We verwachten spektakel in deze partij, dit wordt geen walk-over voor één van beide heren.

Meer dan 12,5 180’ers in de wedstrijd – Betcity @ 1.91
Beide heren lieten het toernooi al zien dat ze geen moeite hebben met het gooien van de maximale scores, wat we gewend zijn. Tot nu toe heeft Smith er 8 gegooid (in 16 legs), terwijl Chisnall in twee wedstrijden er 12 gooide (in 20 legs). We gaan bij deze wedstrijd dan ook voor de wedtip van meer dan 12,5 180’ers in de wedstrijd. Hoe spannender de wedstrijd, hoe groter de kans is op veel legs en 180’ers.

 

Gerwyn Price vs Jonny Clayton

De middag begint met de partij tussen twee spelers uit Wales die vorig jaar allebei in een geweldige vorm staken, Gerwyn Price tegen Jonny Clayton. Price won in zijn eerste partij van het toernooi met 10-8 van Ryan Searle. De nummer één van de wereld maakte geen indruk, maar deed wel de juiste dingen op het juiste moment. Jonny Clayton die vorig jaar The Masters op zijn naam schreef, rekende zaterdagavond in de tweede ronde af met Dimitri van den Bergh in een allesbeslissende leg. Van den Bergh kwam terug van een 6-9 achterstand naar 9-9, maar uiteindelijk werd de beslissende leg gewonnen door de Welshmen. Clayton eindigde de partij op een gemiddelde van 100. Wat een heerlijke partij kan dit worden, zeker als we de vorige onderlinge ontmoetingen in ons voorhoofd nemen.

Jonny Clayton meeste 180’ers – Betcity 1.88
Over het algemeen is Jonny Clayton de speler die de meeste 180’ers gooit van beide spelers. Tegen Dimitri van den Bergh gooide hij er in totaal 5 in 19 legs, maar had een periode erbij dat hij weinig triples kon raken. Deze periode zal hij tegen Gerwyn Price niet mogen hebben, anders gaat hij eraan. Gerwyn Price gooide er 3 in 18 legs. We verwachten niet dat ‘The Iceman’ ineens meer maximale scores gaat gooien.

 

Simon Whitlock vs Jose de Sousa

De meeste verrassende kwartfinale gaat vanmiddag tussen Simon Whitlock en Jose de Sousa. Simon Whitlock begon het toernooi als vervanger van Danny Noppert en heeft dus helemaal niks te verliezen. Dat was ook te zien. Na een 6-2 overwinning op Dirk van Duijvenbode, werd zaterdag de wereldkampioen Peter Wright met 10-8 (met weer eens andere pijlen) verslagen. Jose de Sousa wist zaterdagmiddag knap te winnen van Rob Cross met 10-7. Een gemiddelde van 98 was daarvoor genoeg.

Jose de Sousa meeste 180’ers – Betcity 1.75
Simon Whitlock is het afgelopen jaar al niet meer in vorm met het gooien van 180’ers, maar liet gister tegen Peter Wright zien dat hij er toch wel wat kon gooien. Hij produceerde er 4 in 18 legs. Toch blijft Jose de Sousa één van de spelers die de meeste 180’ers gooit in de wedstrijd. Tegen Rob Cross produceerde hij er 6 in 17 legs. Dat zien we hem nu weer doen.

Michael van Gerwen vs Joe Cullen

De middag wordt afgesloten met een geweldige kraker tussen Michael van Gerwen tegen Joe Cullen, herinner je de partij op het WK van twee jaar geleden nog? Van Gerwen kwam in de tweede ronde met de schrik vrij. De Nederlander kwam 9-7 achter tegen Luke Humphries, overleefde 5 matchdarts maar Uiteindelijk won ‘Mighty Mike’ de wedstrijd wel met 10-9. Joe Cullen is misschien wel de speler met het hoogste niveau tot zover! In de eerste wedstrijd won hij met een gemiddelde van 100 met 6-2 van Daryl Gurney, terwijl in de tweede ronde Gary Anderson werd verslagen met 10-1 (!) dankzij een gemiddelde van 106!

Joe Cullen meeste 180’ers – Betcity 1.57
Joe Cullen won gister met 10-1 van Gary Anderson en had daarvoor maar één 180’er voor nodig. Logisch, hij had alle tijd van de wereld in de legs. Tegen Van Gerwen zal het wel moeten om kans te willen maken op de overwinning. Tegen Daryl Gurney in de eerste ronde gooide hij er immers nog 4. Van Gerwen switcht vaak naar de 19 en daardoor zien we niet veel 180’ers meer van hem. Dat konden we ook zien tegen Luke Humphries. In de volle 19 legs gooide hij maar 3 180’ers.

Claim de BetCity bonus!

Volg ons via Instagram of Twitter en de hele dag door op onze Telegram kanaal waar we sportweddenschappen delen en er een ware community staat: https://t.me/Bookies_Online.

Tot zover een aantal parels die we eruit lichten voor vandaag. Je hebt ook weer inspiratie waar je allemaal op kunt letten bij darts. Dat maakt het nog net iets leuker om te volgen en zeker wat spannender. Veel succes en tot later weer.