Voorbeschouwing UK Open 2022

Na een prachtige Premier League avond gaan de mannen dit weekend gewoon verder met het toernooi dat bij de fans hoog staat als favoriete toernooi van het jaar. De FA Cup of Darts, oftewel de UK Open. Het toernooi staat bekend om zijn vele deelnemers en de loting die na elke ronde wordt gedaan.

De UK Open is de eerste major van het jaar, wat meetelt voor de wereldranglijst. In totaal nemen 158 spelers het tegen elkaar op in Minehead. Normaal gesproken zouden er 160 spelers mee gaan doen, maar twee spelers hebben zich afgemeld; Michael Unterbuchner en Boris Koltsov. Naast de 126 tourkaarthouders doen de top 4 van de EU Development, UK Development Tour, EU Challenge Tour en de top 4 van de UK Challenge Tour mee, net als 16 Rileys Amateur Qualifiers.

In totaal strijden 21 Nederlanders aankomend weekend om de titel. Daarvan starten Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en Vincent van der Voort pas in de vierde ronde op de vrijdagavond, omdat zij in de top 32 van de wereld staan. Hieronder de loting voor de resterende Nederlanders in de eerste drie rondes:

Eerste ronde:
Jelle Klaasen vs Mark Rice
Damian Mol vs Josh Rock
Jurjen van der Velde vs Mickey Mansell
Jimmy Hendriks vs Darren Beveridge
Wesley Plaisier vs Radek Szaganski
Danny Jansen vs Liam Meek
Luc Peters vs Paul Marsh

Tweede ronde:
Niels Zonneveld vs Jon Worsley
Berry van Peer vs Kevin Doets
Van der Velde/Mansell vs J.Williams/Murray
Klaasen/Rice vs Cameron Menzies
Geert Nentjes vs Jake Jones
Plaisier/Szaganski vs Scott Waites
Jansen/Meek vs Scott Mitchell
Peters/Marsh vs Geert de Voos
Mol/Rock vs John Brown
Hendriks/Beveridge vs Thomas/Neyens

Derde ronde:
Raymond van Barneveld vs William Borland
Peters/Marsh/De Vos vs Kim Huybrechts
Klaasen/Rice/Menzies vs Jason Lowe
Jeffrey de Zwaan vs D.Evans/Barry
Maik Kuivenhoven vs Hudson/O’Shea/Rafferty
Jermaine Wattimena vs Montgomery/Colley/Read/Portela
Van Peer/Doets vs Worsley/Zonneveld
Ron Meulenkamp vs Michael/Baggish
Jansen/Meek/Mitchell vs Ricky Evans
Van der Velde/Mansell/J.Williams/Murray vs Alan Soutar
Martijn Kleermaker vs Jiwa/Alcinas/Heaver
Nentjes/Jones vs Hendriks/Beveridge/Neyens/Thomas
Plaisier/Szaganski/Waites vs Brian Raman

Klik voor de complete loting hier.

Zoals al te zien is staan er enorm veel wedstrijden gepland dit weekend. Deze wedstrijden worden op acht verschillende banen afgewerkt. Het hoofdpodium zal live te zien zijn op Viaplay. De tweede baan zal ook gestreamd worden, terwijl baan 3 t/m 8 live te volgen zal zijn via DartConnect.

De eerste drie rondes worden afgewerkt op vrijdagmiddag met een format van best of 11 legs. De winnaars van de derde ronde zien we vrijdagavond terug samen met de top 32 van de wereld. Aan het einde van de middag wordt live op het hoofdpodium de loting gedaan van de vierde ronde, waar het format wordt veranderd naar best of 19 legs.

Interessante eerste ronde tips:
Ted Evetts to win (tegen Nick Fullwell) – Betcity @ 1.52
Lukas Wenig to win (tegen Adam Werner) – Betcity @ 1.41
Vladimir Andersen to win (tegen Steve Clayson) – Betcity @ 1.76
Niko Springer to win (tegen Danny Lauby) – Betcity @ 2.32
Josh Rock to win (tegen Damian Mol) – Betcity @ 1.37
Luc Peters to win (tegen Paul Marsh) – Betcity @ 1.38
James Wilson to win (tegen Shaun Wilkinson) – Betcity @ 1.33
Krzysztof Kciuk to win (tegen Brett Claydon) – Betcity @ 1.55
Danny Baggish to win (tegen John Michael) – Betcity @ 1.50

Interessante tweede ronde tips:
Niels Zonneveld to win (tegen Jon Worsley) – Betcity @ 1.43
Keane Barry to win (tegen David Evans) – Betcity @ 1.38
Ritchie Edhouse to win (tegen Max Hopp) – Betcity @ 1.65

Speciaal voor de vrijdagmiddag, met 94 wedstrijden op het programma, een combo van Hollands Glorie met drie betjes die zeker moet lukken:

 

Jelle Klaasen kwalificeerde zich via één van de Rileys Amateur Qualifiers en treft nog een speler die zich via deze weg kwalificeerde. Veel weten we niet van Mark Rice, maar omdat het op het hoofdpodium wordt gespeeld zal Klaasen deze partij op ervaring moeten winnen.

Luc Peters treft ook een Rileys Qualifier, Paul Marsh. Peters pakte begin dit jaar voor het eerst een tourkaart en boekte tot zover al wat leuke resultaten, waaronder kwalificatie voor een Euro Tour. Deze partij zal op één van de bijbanen worden gespeeld. Peters zal, als hij zijn normale spel haalt, deze partij moeten winnen.

Raymond van Barneveld hoeft pas in de derde ronde te beginnen, vanwege zijn ranking. Daarin treft hij de 9-dart-hero van het afgelopen WK, William Borland. Borland is een speler die erg wisselvallig is. Op de vloer wil het voor hem ook nog niet echt lukken. Van Barneveld speelt erg constant tot nu toe. Wij verwachten een scherpe ‘Barney’ aan de start van dit toernooi en we zien de Nederlander dan ook de Schot verslaan.

Claim de BetCity bonus!

We geven graag inspiratie op het gebied van sportweddenschappen. Het is onze passie en we vinden het belangrijk om iedereen van interessante informatie te voorzien. Lees meer en verder op onze website. Wil je op de hoogte blijven dan vindt je ons zeker terug op de social mediakanalen.

Volg ons via Instagram of Twitter en de hele dag door op onze Telegram kanaal waar we sportweddenschappen delen en er een ware community staat: https://t.me/Bookies_Online

Veel plezier bij de UK Open en we mogen weer genieten van darts, tot volgende editie weer 😉!