Voorbeschouwing Wimbledon 2022

De derde major van 2022 gaat maandag 27 juni tot en met zondag 10 juli plaatsvinden in Londen. Het enkelspel voor mannen van dit jaar lijkt voor Djoko, Berrettini of Nadal wellicht een optie om te winnen. We kijken bij de vrouwen richting de Poolse Swiatek. De grote afwezige is toch wel Zverev die geblesseerd raakte op Roland Garros.

De loting heeft inmiddels plaatsgevonden en we zoomen in dit stuk op in wat we kunnen verwachten van het toernooi. We volgen het toernooi op de voet en delen ook weddenschappen ons Telegram.

Gedurende het gehele toernooi geven we informatie via onze social media kanalen op onze website voorbeschouwingen, Telegram voor wedtips en chat en challenges/treintjes 😊, Instagram voor fun!

Het grasseizoen is altijd een korte periode binnen het seizoen. Gezien de voorbereiding zit Berrettini er lekker in. Nadal en Djokovic spelen in demo wedstrijden als voorbereiding op Wimbledon. Nadal terugkerend van een behandeling aan de voet en Djokovic rustig trainend en vizier op het toernooi.  De loting is het meest gunstig voor Djokovic die aan de bovenkant van het schema is ingedeeld. De onderkant is bezet met Nadal, Berrettini, Tsitsipas en een andere man in vorm Kyrgios. Tsitsipas won toch maar mooi een ATP toernooi in Londen.

De bookmakers verwachten wel wat van Berrettini hij wordt toch als de uitdager van Djokovic gezien. Het zou in theorie ook de finale kunnen worden want ze ontlopen elkaar tot de finale. De volgende in het rijtje is Nadal. Het is natuurlijk iemand waar je altijd rekening mee moet houden! Hij bewees al twee keer de sterkste te zijn dit jaar. Het blijft wel de vraag of de behandeling aan zijn voet goed is gegaan. Hij staat als tweede geplaatst op de lijst en daardoor is de mogelijke finale ook Djokovic vs Nadal. Dat kan dan wel als een echte klassieker door.

Het is ook nog even leuk om onze Nederlanders eruit te pikken! Tim van Rijthoven mag zijn debuut op een grandslam maken. We hebben allemaal nog wel vers in het geheugen dat Medvedev in de finale van Rosmalen van de baan is gespeeld. De 1e ronde neemt Tim het op tegen Delbonis en dat is zeker geen ongunstige loting om een ronde verder te komen. We noemde het al even in de chat maar een odd richting de 100 als Tim Wimbledon weet te winnen. Dat zou toch een stunt zijn zeg! We zien zeker kansen tot een 1/8 finale als hij zijn vorm van Rosmalen toont.

Botic neemt het op tegen good old Lopez wat een gras specialist te noemen is. Botic komt vaak het beste uit de voeten op hardcourt. Gras heeft hij eerder een haat liefde verhouding mee. De voorbereiding was ook zo te noemen. Queens ging erg goed en we verwachten dus ook wel een ronde of meer winst van Botic.

Het is een ware luxe want we hebben ook nog Tallon Griekspoor die gaat spelen op Wimbledon. Hij speelt de eerste wedstrijd tegen Fognini de nummer 62 van de wereld. Dat is geen verkeerde loting en kan ervoor zorgen dat ook Tallon nog even door kan gaan. De 2e ronde volgt dan al gelijk Alcarez. Dat is gelijk een top 5 speler en vermoedelijk een station te ver.

Wat zijn de quoteringen voor de kanshebbers van de eindzege Wimbledon 2022?

De bookmakers gaan uit voor een overwinning van Novak bij Wimbledon. Duidelijke papieren wel als je kijkt naar een odd van 1.80. Het vrouwen tennis wordt momenteel gedomineerd door de Poolse Swiatek en daarvoor krijg je een odd van 2.55. De bookmakers zijn daarvan minder overtuigd op een overwinning terwijl wij daarvoor niemand anders zouden aanraden gezien de huidige vorm.

Berretettini en Nadal zijn de spelers die de top 3 rond maken volgens de bookmakers. Matteo is heerlijk in vorm naar Wimbledon afgereisd en een zenuwbehandeling aan de voet van Nadal moet ervoor zorgen dat hij goed kan spelen. Nadal blijft op gravel natuurlijk zijn concurrentie voor maar dat is op gras vaak een ander verhaal. Het is natuurlijk wel aantrekkelijk om een klein percentage op een odd 8 in te zetten. De Spanjaard heeft natuurlijk beide grandslams van dit jaar weten te winnen.

Speler Quotering eindzege Wimbledon 2022
Novak Djokovic 1.80
Matteo Berrettini 7.00
Rafael Nadal 8.00
Hubert Hurkacz 12.00
Carlos Alcaraz 16.00
Felix Auger-Aliassime 19.00

 

We pakken graag de hoogste odd voor onze weddenschappen en wisselen van bookmaker als dat handig is. Deze odds zijn van BetCity maar Circus is ook een favoriete Bookmaker bij ons. Mocht je nog geen account hebben bij Circus dan kan je klikken op deze link –> CIRCUS.