Voorbeschouwing WK DARTS 2022

Het is nog maar 1 nachtje slapen voordat het Darts toernooi van het jaar zijn intreden doet. We hebben maar liefst 10 deelnemers vanuit Nederland voor het WK darts 2022. Daar mogen we ontzettend trots op zijn en wie weet dat na weken darten er wel een Nederlander met de prijs vandoor gaat.

Michael van Gerwen begint op zaterdag 18 december aan zijn vijftiende PDC-WK. De 32-jarige Nederlander neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar van het duel tussen Chas Barstow en John Norman Jnr.

Van Gerwen debuteerde dus alweer 15 jaar geleden in 2008 op het PDC-WK en verloor in de openingsronde met 3-2 van Phil Taylor destijds. Hij creëerde zelfs een klein kansje in die wedstrijd tegen Phil Taylor. De wedstrijden tussen deze twee grote spelers kunnen we ons nog herinneren. Dat was altijd raak qua spektakel.

Bij zijn zevende deelname aan PDC-WK was het eindelijk raak voor ‘MVG’, in de finale versloeg hij Peter Wright met 7-4 in sets. Het kon niet meer uitblijven het succes en het werd werkelijkheid. Hij mocht het jaar ervoor ruiken aan de overwinning.

Nog meer titels voor Michael

Intussen zit Van Gerwen aan drie WK-titels (hij won ook in 2017 en 2019). Dat smaakt naar meer en dat geeft Michael ook strijdlustig aan. Er zit meer in en dat gaat eruit komen.

Raymond van Barneveld van de partij. Raymond van Barneveld zal op maandag 20 december zijn rentree maken op het PDC WK.  Hij neemt het in de eerste ronde op tegen de Filipijn Lourence Ilagan.

Van Barneveld is er alvast klaar voor. “Voor het eerst in de voorbije vijf jaar zit alles volledig juist. Ik heb bijzonder veel vertrouwen in het materiaal dat ik nu gebruik. Sinds kort gooi ik met kortere shafts en dat voelt geweldig op training”, aldus de 54-jarige Nederlander bij de Double Trouble dartscast.

Mardle acht Van Barneveld niet kansloos voor WK-titel: ‘Het zou geweldig zijn, nietwaar?’

Extra voorbereiding voor Barney

“Je wil niet vertrekken met twijfel over je materiaal en dat deed ik in het verleden al te vaak”, vervolgt Van Barneveld.

“Nu neem ik alleen dit setje darts mee. Ik ben tevreden dat ik niet meteen op de eerste dagen van het WK in actie moet komen, zo heb ik nog wat extra tijd om me voor te bereiden. Ik ben alvast overtuigd dat ik met dit materiaal de nodige stappen kan gaan maken om weer tot de wereldtop te behoren.”

We sluiten af met een paar mooie weddenschappen die de moeite waard zijn om alvast in te zetten. Je bent van ons gewend dat we goed op de hoogte zijn van darts en daarom kijken we ook enorm uit naar dit toernooi.

 

Wedtip: Totaal aantal 100+ wedstrijdgemiddeldes Nederlanders PDC under 5,5 @ 2.00 – Toto: dit moet in principe komen van Michael van Gerwen die boven de 100+ kan uitkomen. De overige 9 Nederlanders komen niet zomaar aan dergelijke gemiddelden in hun wedstrijden. Een PDC kans soms wat teweeg brengen maar nogmaals je komt niet makkelijk boven een 100+ uit.

We achtten deze bet vrij kansrijk en hij is tot nu toe enkel te spelen op TOTO. Je kan hem vinden in de donderdag selectie. We trappen dan af met de eerste Nederlander.

Wedtips: Toernooi voortgang van de speler: De Winnaar Gerwyn Price @ 5.00 – BetCity: we pakken hier een leuke value. De bookmaker biedt Gerwyn als toernooiwinnaar aan voor een odd 4.50 en dat is leuk. In deze selectie is dat echter een odd 5 voor dezelfde risico. Dan weten wij wel welke we spelen.

betten

We geven graag inspiratie op het gebied van sportweddenschappen. Het is onze passie en we vinden het belangrijk om iedereen van interessante informatie te voorzien. Lees meer  en verder op onze website. Wil je op de hoogte blijven vindt je ons zeker terug op de social mediakanalen.

Volg ons via Instagram of Twitter en de hele dag door op onze Telegram kanaal waar we sportweddenschappen delen en er een ware community staat: https://t.me/Bookies_Online

Veel succes en tot volgende keer op naar weer een editie 😉!